Skip to content

Zoekmachine
OPtimalisatie (SEO)

Kan jouw website een boost aan bezoekers gebruiken?

Wellicht heb je vast wel eens van SEO gehoord, maar wat betekent SEO nou? SEO staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Het is een verzamelnaam voor alle processen die een bijdrage leveren om op een organische manier een hogere positie te behalen in zoekmachines als Google of Bing. Het betekent niets meer dan een website of tekst te optimaliseren, zodat deze hoger wordt weergegeven in zoekmachines.

De kracht van een goede tekst zit in de leesbaarheid, zowel voor Google als voor de bezoeker. Voor zoekmachines is het belangrijk dat de tekst relevant en bruikbaar is voor de bezoeker. Op basis van zoekwoorden en linkbulding bepaald Google of een tekst bruikbaar is of niet.

prijsindicatie

Valt het aantal organische bezoekers op je website of webshop tegen? Dan is het goed om te investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO). Teksten die een SEO geoptimaliseerd zijn dragen bij aan een hogere positie binnen zoekmachines als Google. Een hogere positie binnen Google betekent logischerwijs dat je website vaker wordt vertoond in de zoekresultaten, waardoor je meer website bezoeken krijgt wat mogelijk tot nieuwe klanten leidt.

€119

Per pagina

Veel gestelde vragen

Een hogere positie in Google zorgt ervoor dat meer mensen jouw website voorbij zien komen in de zoekresultaten. Logischerwijs kan dit leiden tot een stijging in het aantal bezoekers en verkopen.

Zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization is onderdeel van zoekmachinemarketing. Onder SEO worden alle activiteiten verstaan om de vindbaarheid is zoekmachine te verhogen. Het verschil tussen SEO en SEA is dat SEO een eenmalige investering is, waardoor je website op een organische manier hogere in de zoekresultaten komt te staan.